Thomas Erex

BBQ-burger med jackfrugt

image1
Jeg er en travlt fyr for tiden. Der er masser af ting at se til, så det der med at blogge opskrifter, det står ikke øverst på prioriteringslisten. Jeg arbejder fuldtid som gymnasielærer, jeg bruger rigtig meget tid på at arbejde frivilligt for Mad med Medfølelse, Danmarks veganske forening, og så er der jo både familie og venner.

Hvis I følger godt med på Instagram, så ved I nok allerede, at jeg for halvanden måned siden mistede min mor. Det var (selvfølgelig) utroligt hårdt, og det er det stadig. Der følger både en masse følelser og en masse praktisk arbejde med i den pakke, så det tager rigtig mange kræfter. Men samtidig er det med til at motivere mig til at gøre mere for at fremme veganisme, til at være en bedre udgave af mig selv og i det hele taget gøre mit til at ændre verden til det bedre. Det kan man gøre på mange måder, men for mig betyder det blandt andet at blogge, dele holdninger, gøre opmærksom på veganisme, råbe op for dyrene, planlægge arrangementer og motivere andre til at gøre noget.

Her får du en lækker opskrift på BBQ-burger med jackfrugt, som mange nok kalder “jackfruit”. Jackfrugt/jackfruit kan købes i asiatiske butikker. Gå efter den i vand/saltlage/brine, ikke i sirup.

Til 4 burgere:
Olie
2 rødløg
2 dåser jackfrugt
1 portion BBQ-sauce
Sennep og/eller mayo
4 burgerboller
Grønt

Forbered BBQ-saucen. Hak løgene (det må gerne være groft), og sauter dem i lidt olie på en pande til de er møre. Dræn dåserne med jackfrugt for vand og skyld frugten. Skær det så i mindre stykker og tilsæt det til panden med løg sammen med BBQ-saucen. Lad det boble så længe, du har lyst. Det bliver kun bedre af at stå en lille time ved lav varme, men du kan også sagtens lave det færdig på et kvarter.

Rist burgerbollerne, smør et tyndt lag sennep på toppen og et godt lag mayo på bunden. Fyld så med grønt. Fx salatblade, tomat, revet gulerod, fintsnittet kål (coleslaw er perfekt sammen med den røgede BBQ-smag her), frisk agurk eller andet.

Server med sødkartoffelfritter og masser af mayo.

Har du lyst til mere i samme stil, så har Johanne en lignende opskrift på Englerod. Og Veganer.nu har en burger med jackfrugt og grønkål her.

Husk at følge mig på Instagr(i)m: @thomaserex
Og hey, jeg er altså også på Facebook: Kærlighed & Kikærter 
Øhm… og YouTube.

… og sikkert noget mere.

Advertisement

6 responses

 1. Varme tanker til dig, Thomas!

  18. august 2016 kl. 09:40

  • thomaserex

   Tak skal du have 🙂

   21. august 2016 kl. 19:31

 2. Liv

  Ja, varme tanker til dig, og tak for at du blogger og deler dine fremragende opskrifter, samt at du er så aktiv hos Mad med Medfølelse. Det er inspirerende 🙂

  4. september 2016 kl. 22:42

  • thomaserex

   Tusind tak 🙂

   5. september 2016 kl. 12:59

 3. Lis Todd

  Din blog glæder mig, jeg er ikke veganer, men spiser kød næsten dagligt. I perioder har jeg ikke spist kød, det er egentlig mest når min krop siger ‘stop’ og jeg føler ingen trang til kød.
  Derfor er det dejligt at kunne læse om mad uden kød. Med meget brugbare opskrifter! Min mand har kreeret en opskrift på frikadeller med flere forskellige bønner ;
  ca 100-150g af : soya, kikærter, brune, heste, 25g sorte bønner og 100g kogt kartoffel
  hver af dem tilberedes efter retningslinierne, når alle er kogte og
  kolde, blendes det med hvidløg, løg, salt og peber. Krydres efter behov. Fryses i passende portioner.
  Ved brug mikses der 1-2 æg, rasp og havregryn til en masse der kan formes til frikadeller, smages til salt og peber.
  Steges til sprøde og brune! Smager godt med tomatsovs og pasta.
  Hilsen lis

  20. november 2016 kl. 16:23

  • thomaserex

   Tak for din kommentar, Lis. Dejligt, at du vil lade dig inspirere til at spise mere vegansk.

   Dine bønnefrikadeller kan også sagtens laves uden æg, så de er veganske. Æggene gør næsten ingen forskel, når der er blendede bønner og kartoffel i 🙂

   Vh Thomas

   20. november 2016 kl. 16:29

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.