Thomas Erex

Biksemad i tyk tomatsauce

vegansk biksemad, uden kød, vegetarisk

Biksemad er jo en resteret, hvor man tager de foregående dages blandede aftensmadsgodter og gør dem til én ret. Det er enkelt og tilfredsstillende let at lave, og så er det rart at kravle under tæppet foran fjernsynet med en tallerken biksemad i hånden på de kolde dage. Har man kogte kartofler i køleren og løg på lager, kan man altid lave biksemad, og det vil altid være godt. Der skal ikke så meget til at gøre denne enkle ret lækker, og man kan jo lave den af næsten hvad som helst. Her kommer jeg nu alligevel med mit bud på en fyldig og lækker version af biksemad på vegansk. Tilberedt aubergine og squash er med til at give fylde i smagsbilledet, mens tomatpuréen bidrager med umami og sødme

Biksemad til 2 personer:

500 g. kogte, kolde kartofler
2 løg
2 gulerødder
½ aubergine
½ squash
1 dåse tomatpuré
3 spsk HP-sauce
2 spsk sennep
1 tsk timian
1 tsk paprika
½ tsk røget paprika
Peber
Salt
Olie
(Ærter)

Hvor grove stykker du skærer dine grøntsager i kommer an på, hvad du foretrækker. Jeg kan godt lide en lidt rustik biksemad med forskelligartede tern og stykker af grønt og kartoffel, men hvis du kan lide små ensartede stykker, så gør du selvfølgelig bare det. Det er dog en fordel at have gulerødderne i mindre stykker, da de skal have længere tid, før de er møre.

Start med at stege kartoffelstykkerne sprøde på en pande i lidt olie, og sæt dem så til side. Kom derefter alle de andre grøntsager på panden og sauter dem til de er (ordentligt) møre. Tilsæt så alle de øvrige ingredienser (undtagen ærter) og rør godt rundt. Smag til. Når saucen er god tilsætter du de sprøde kartofler og vender et par gange. Så er der ellers biksemad. Om sommeren kan jeg godt lide at drysse friske ærter over. Frosne kan også gå an, men det er ikke helt det samme.

Server biksemaden med rødbeder og en tyk skive groft brød (evt. rugbrød) med vegansk smør eller hummus.

Advertisement

2 responses

  1. veganermadsen

    Den her ret vil jeg helt sikkert prøve at lave 😀

    24. januar 2013 kl. 08:47

  2. SK

    Det holder!!

    6. december 2015 kl. 00:43

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.