Thomas Erex

Pasta veganese med sødkartoffel og sojakød

12583866_10153842532448905_1956821934_n

Hej venner og velkommen til thomaserex.com! Jeg har nu endelig købt mit eget domæne, hvor jeg kan lege, og det skal fejres med den her opskrift på veganese (vegansk bolognese), som er en opdatering og forbedring af en tidligere opskrift, der var meget løst angivet. Der er også noget andet, vi fejrer i dag. Nemlig det, at jeg er gået i luften på YouTube og er begyndt at bruge min YouTube-kanal. Jeg vil poste nye videoer hver onsdag, og det kan være både opskrifter som den her og videoer, hvor jeg taler om veganisme. Jeg er sikker på, det bliver sjovt at lege på YouTube også, og jeg håber, at I vil følge med.

Se video-opskriften på YouTube. Du må meget gerne abonnere på min kanal.

Opskrift til 2-4 personer (jeg spiser meget, så to af mig):
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, mast og hakket
3 gulerødder, finthakket
1 rød peberfrugt, hakket
2 sødkartofler i tern
1-2 tsk. kokos-olie
2 tsk. oregano
2 tsk. basilikum
1 tsk. timian
1 flaske mosede tomater (680 g.)
4 dl grøntsagsbouillon
180 g. sojakød (fx Hakket Veggie fra Naturli’)
2 tsk. worchestersauce
Salt & peber
En håndfuld frisk basilikum

Tip: Hvis du vil bruge saucen til lasagne, så skær grøntsagerne fint. De store stykker sødkartoffel, jeg skærer i videoen, vil ikke være gode til lasagne.

Klargør grøntsagerne ved at rengøre og hakke dem. Kom så olie* i en gryde og start med at sautere løg og hvidløg ved middel-høj varme. Tilsæt krydderierne, når løgene er klare, og tilsæt så gulerødderne. Giv gulerødderne to minutter i gryden, før du tilsætter de andre grøntsager. Rør lidt i gryden, mens du venter på, at grøntsagerne tager lidt farve og begynder at blive møre. Tilsæt så tomater, bouillon og sojakød. Lad det boble, boble, boble i cirka 20 minutter, til saucen er blevet tykkere og alle grøntsagerne er helt møre. Tilsæt så worcestersauce, smag til med salt og peber, hvis det er nødvendigt, og kom så til sidst en god håndfuld frisk basilikum i. Friske krydderurter skal tilsættes lige inden servering.

*Jeg bruger gerne kokosolie, når jeg laver noget ved høj varme, da denne olie har et højt indhold af mættet fedt (90 %). Olier med højere indhold af umættet fedt danner sundhedsskadelige stoffer ved opvarmning.

Instagram: @thomaserex
YouTube: thomaserex

pasta-veganese

Advertisement

7 responses

 1. Jesper

  Hej Thomas,
  Tak for en lækker opskrift.
  Kan man også få vegansk Worchester Sauce, og hvor køber man det?
  Hilsen Jesper

  1. marts 2016 kl. 20:01

  • thomaserex

   Ja da, du kan se den i videoen 🙂 Jeg har købt den hos Løvbjerg, men jeg er sikker på, den kan købes i andre supermarkeder også. Fx dem, hvor der er fokus på økologi.

   2. marts 2016 kl. 15:30

 2. Det ser sindssygt lækkert ud! Jeg spiser ikke selv vegansk, men finder stor inspiration på blandt andet din blog, da jeg elsker at inkludere flere veganske og vegetariske måltider om ugen 🙂

  17. marts 2016 kl. 22:44

  • thomaserex

   Dejligt 😀 Bliv endelig ved med det.

   17. marts 2016 kl. 23:42

 3. falludja

  Hej Thomas.

  Kan jeg evt. skifte sojakød ud med bønner?
  Jeg er helt ny indenfor feltet vegetar/vegansk livsstil.

  23. november 2016 kl. 20:20

  • thomaserex

   Hej Falludja

   Tjah, det kan du godt. Endnu bedre vil det dog bare at bruge linser, hvis du ikke vil bruge sojakød. Fx røde linser, som koger ud eller delikatesselinser. Du kan dog sagtens få fat i sojakød i alt fra Rema og Føtex til Kvickly og Brugsen. Smuldret tofu er i øvrigt også et rigtig godt alternativ til sojakød.

   23. november 2016 kl. 20:28

   • falludja

    super, tak for hurtig svar 🙂

    23. november 2016 kl. 20:30

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.