Thomas Erex

Marts med Medfølelse 2016

nyt

Så er det tid til Marts med Medfølelse 2016!

Som mange af jer, der læser med, nok ved, så er jeg meget engageret i Mad med Medfølelse. Jeg var foreningens formand de første tre år og er nu næstformand. Vi arbejder for at udbrede veganismens kærlige budskab og for at samle veganere i Danmark. Hvis du ikke allerede er medlem, så bliv det og støt vores arbejde, det er både vigtigt for veganismen og godt for dig, fordi vi gør det lettere at være veganer. Og så få du jo en masse rabatter! Men det kan du læse mere om her.

Marts med Medfølelse er foreningens store begivenhed, der hvert år inviterer danskerne til at udfordre sig selv til en måned på plantebaseret kost. Sidste år deltog flere end 3300 i begivenheden, og næsten alle deltagere ændrede vaner i en grønnere retning (vi lavede en undersøgelse efterfølgende). Efter projektets afslutning sidste år sagde halvdelen af deltagerne, at de nu ville spise og leve vegansk.

Jeg kender selv flere, der er blevet veganere efter at have deltaget i Marts med Medfølelse, som fx Tanja, der var vegetar, men ikke rigtig kunne tage sig sammen til at tage det sidste skridt til veganismen, fordi det var en social udfordring. Marts med Medfølelse gav hende en god mulighed for at prøve det af på en måde, hvor hun kunne sige til sine omgivelser, at hun lige deltog i et projekt. På den måde testede hun både sine omgivelsers reaktion og hvordan hun selv befandt sig i det. Og så opdagede hun, at det slet ikke var så svært, som hun havde frygtet, hvilket gjorde det let bare at fortsætte og erklære sig for veganer.

For min ikke-vegetariske ven Simon, der deltog for nogle år siden, blev det ikke starten på et vegansk liv, men det blev en øjenåbner, der fik ham til at ændre sine madvaner markant. Man lærer en masse om sine madvaner, og man mærker på egen krop, at det føles langt bedre ikke at gå rundt med døde dyr i maven. Simons oplevelse var i hvert fald så god, at han i dag spiser overvejende plantebaseret og holder sig helt fra ko-modermælk. Du kan læse hans egen beretning her.

Selv min gamle mor har deltaget i Marts med Medfølelse, og hun var vild med det. Hun tabte sig et par kg, kunne lægge noget medicin på hylden og havde det fantastisk. Min mor har været en del syg gennem sit liv og har stadig en masse, hun døjer med. Hendes oplevelse var, at hun på plantebaseret kost havde det meget bedre og havde mere energi. Hun så også pænere og friskere ud. Men vigtigst af alt (synes jeg), så gav det hende mulighed for at leve i overensstemmelse med sine egne holdninger og sin medfølelse for dyrene. Fra hun var helt lille har hun ikke kunnet holde ud at se dyr blive mishandlet og dræbt. Hun fortæller mig nogle gange om kyllingerne, der fik skåret hovedet af på gården, da hun var en lille pige. Hun fortæller mig om, hvordan hun ville græde helt vildt og protestere over, at de voksne dræbte dyrene. Men som de fleste andre fik hun besked på at glemme sin medfølelse og acceptere, at “sådan er det bare” og at “vi skal jo have noget at spise”. Der var bare aldrig nogen, der lærte min mor, at man kan leve sundt og godt uden at dræbe dyrene. Det hjælper jeg hende med at lære i dag, og jeg vil gerne hjælpe dig med det samme.

Uanset hvem du er eller hvor du er, så er der kun gode grunde til at deltage. Det vil uden tvivl være en god oplevelse for dig, og du vil lære en masse nyt om dine vaner, din krop og om diverse fødevarer. Gør det for at blive klogere, gør det for at blive bedre, gør det for dig selv, gør det for dyrene, gør det for miljøet og gør det, fordi det giver mening. Deltag i Marts med Medfølelse.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.