Thomas Erex

Yassou, Kreta!

Troede du lige, bloggen var død? Nix og nul putte, så let slipper I ikke af med mig 😉 Jeg er netop hjemvendt fra en uges solferie i Chania på Kreta i Grækenland. Det har været en rigtig lækker uge med masser af sol, varme, strand, hygge og selvfølgelig en masse madoplevelser!

Jeg rejste sammen med min gode veninde Nadja og hendes familie. Nadja er vegetar, godt på vej mod at blive veganer, og hun spiste udelukkende vegansk med mig hele ugen på Kreta. Her får I en meget, meget lille brøkdel af alle de billeder, jeg er kommet hjem med. Sig pænt yassou [hej] og velkommen hjem til en solbrun blogger, der har græsk inspiration med i bagagen.

Du kan som altid klikke på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Hvis man holder fingeren over den miderste del af vegetarian, så står der vegan 🙂

Hjemmefra havde jeg googlet lidt efter en veganervenlig restaurant, og jeg havde fundet frem til To Stachi [hvede], som havde fundet rigtig fine anmeldelser af gæsterne, så der skulle vi selvfølgelig hen. Restauranten er vegetarisk med en masse veganske lækkerier på kortet, og så ligger den helt nede ved vandet overfor en lille park på en hyggelig gade.

Nadja er riiimeligt sej på veggie-restaurant, der!

Man skal være pænt sej for at spise på byens, måske hele Kretas, bedste restaurant. Og man skal være endnu sejere for at blive inviteret med i køkkenet, hvilket vi selvfølgelig blev.

Stelios er dygtig til at have lukkede øjne på alle billederne.

Her viser Stelios, ejer og kok på To Stachi, stolt frem i køkkenet. Han lod os smage på alle de veganske retter, før vi valgte, hvad vi gerne ville have at spise. Det var alt sammen rigtig lækkert, så… Vi valgte det hele.

Stelios dækker bord, mens jeg står på den anden side af veje og leger fotograf.

Når der bliver dækket bord på en vegetar- eller veganerrestaurant, er det ikke nødvendigvis til et sundt eller fedtfattigt måltid. Stelios gjorde det vist i lidt af det hele, både det sunde og det knap så kaloriefattige, men hans primære tilgang til maden blev nok afsløret af hans flittigt brugte fif: “Just a liiitle olive oil.” 😀

Bagte auberginer med “just a little olive oil” og rosiner. Mums!

Vi fik serveret en smule af alting, så der var lidt til alle sanseindtryk.

Friskpresset druejuice af druer fra Stelios’ egen have, bønner i tomatsnask med krydderurter, stegte kartofler, grønne bønner i marinade, små, bagte courgetter, grillet tomat med risfyld, fyldte, friterede courgetteblomster, dolmades, spinattærte…

Og der blev spist op.

Vi havde egentlig ikke plads mere, meeen…

Sojamælketærte med “just a little olive oil”.

Sojamælketærten skulle der jo være plads til. Stelios forklarede, at fyldet i “tærten” var lavet af sojamælk kogt med majsstivelse, sukker og orangeblomstvand. Vi fik den serveret med en lækker frisklavet sirup til.

Haps!

Stelios bad os pænt om at skrive i hans gæstebog, hvilket vi glædeligt gjorde. Vi havde fået den bedste service og en rigtig god madoplevelse til få penge, så vi fyldte en ekstra portion ros i bogen. Tak for mad, Stelios! 🙂

Faktisk var vi så glade for vores besøg, at vi kom igen. Denne gang spiste vi frokost på To Stachi. Vi fik serveret en lækker salat med syltet tang (Omega-lækkert!), kapers, små oliven og andet godt. Dertil delte vi en lille spinattærte, lidt aubergine-tatar og noget lækkert brød.  Vi endnu en friskpresset juice af bedste kvalitet, og endelig fik vi en squash/gulerodskage. Lækkerhed!

Advertisement

7 responses

 1. Anja Darling

  Hej vi skal dertil på lørdag har du flere tips til en dejlig vegansk ferie på kreta? 🙂

  28. juli 2013 kl. 11:15

  • thomaserex

   Dejligt 😀 I MÅ besøge Stellios på To Stachi. Han er fantastisk -intet mindre.

   Og så er det altid sjovt at gå på opdagelse i supermarkederne og se ting, som vi ikke har i DK.

   Det er intet veganerparadis, men I kan sagtens få mad på restauranterne. En masse grillet grønt, dolmades, friturestegte ting og i det hele taget mad med masser af olie 😛

   Rigtig god tur! Ih, jeg er jaloux 😉

   28. juli 2013 kl. 11:21

 2. Anja Darling

  Okay tak, det virker som om det er meget lig alle de andre ferie steder vi har været i de varme lande ( altså når det ikke er storby) kan man købe Soyamælk og smør og yofu og sådan i supermarkederne? Vi skal nok tage til den restaurant har også fået den anbefalet af andre 🙂

  29. juli 2013 kl. 10:16

  • thomaserex

   Mælk, ja. Yoghurt, måske. Smør så jeg ikke, men mon ikke 🙂 det kommer selvfølgelig an på, hvor du handler. Vælg noget stort og internationalt (Carrefour?), så er chancen større 🙂

   29. juli 2013 kl. 10:31

 3. Anja Darling Madsen

  ja det er jo det samme som alle andre steder så.. 🙂 jeg tænkte bare du havde set efter de ting. Men tak 🙂

  1. august 2013 kl. 21:03

 4. Vivian Rosamunda Laurine Jensen

  Hvordan boede i , har nemlig pt set billige fly billetter til Kreta / Chania

  2. august 2013 kl. 16:10

  • thomaserex

   Vi boede på hotel 🙂 jeg tror, det hed Golden Beach, og det var ganske fint. Jeg kan sagtens anbefale byen som feriemål, hvis man er til strand, vand og afslapning.

   2. august 2013 kl. 19:13

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.