Thomas Erex

VEGtober: De magiske ord

Der er kun en lille uge tilbage af VEGtober, og det kunne jo godt være en smule trist for mig, at min mor så vil gå tilbage til at spise animalsk. Men det er nu slet ikke tilfældet. Hun har lært en masse i løbet af denne måned, og hun har opdaget, at vegansk kost har en positiv indvirkning på hendes krop. Derudover har hun også besluttet sig for, at hun aldrig vil vende tilbage til at spise så meget animalsk, som hun gjorde tidligere, og for et par dage siden sagde hun endda de magiske ord: “Thomas, jeg tror faktisk godt, jeg kunne blive vegetar.” 😀

Da min mor sagde ja til at være med i det her projekt, var jeg slet ikke i tvivl om, at vi ville ende et sted heromkring, for en kost uden animalske produkter ændrer virkelig ens krop til det bedre, og man mærker det tydeligt. At hun så lige skulle finde på at overveje at blive vegetar, er jeg imponeret over og stolt af, selv hvis hun aldrig bliver det fuldt ud. Jeg vil selvfølgelig blive ved med at skubbe i den rigtige retning. For hendes eget bedste og for alt det andet gode, den veganske mad gør.

Men hvordan spiser I, mine læsere, egentlig?
Spiser I vegansk (kun vegetabilsk), (lakto-ovo-)vegetarisk (vegetabilsk + mejeriprodukter, æg, honning) eller er I altspisende (både animalsk (inklusiv kød) og vegetabilsk)?

*Veganisme og vegetarisme handler om forbrug generelt, og dermed ikke kun kost. Man kan fx sagtens spise vegansk uden at være veganer, hvis man køber læder- og uld-produkter. Her er jeg dog kun interesseret i jeres kostvalg 🙂

Advertisement

6 responses

 1. GO THOMAS-MAMA!! (og tommel op for at det primært er veganere der har stemt indtil videre og at jeg igen har spammet din blog dejligt meget i dag.)

  24. oktober 2012 kl. 16:36

  • thomaserex

   Mere spam! 😀
   Ja tak, min mor er dygtig. Jeg kan nu godt lide, at en del altspisende og vegetarer også følger med.

   24. oktober 2012 kl. 16:39

 2. Der nu også ret mange vegetarer, der udelukker enten mælk eller æg, men altså spiser en af delene 😉
  De fleste vegetarer i verden, xxx antal millioner indere, er eksempelvis lakto-vegetarer, og spiser altså ikke æg, som vi betragter som en ufødt kylling, i.e. et foster.
  Er selv pt. ovo-vegetar 😉

  24. oktober 2012 kl. 19:19

  • thomaserex

   I know. Der findes også råkostspisere, pescetarer, nedfaldsfrugtspisere, sikkert et par kødspisere og meget mere, men så præcis en definition synes jeg ikke, jeg behøver 😉

   24. oktober 2012 kl. 21:26

 3. Oly

  Jeg må sige for mig virker vegansk mad!! Jeg har ikke et øjeblik savnet animalske produkter. Dog var rawfood ikke noget for mig, selv om jeg stadig spiser mange rå frugter og grønsager. Jeg synes personligt, at det er dejligt at kunne få noget varmt i vores klima 🙂

  27. oktober 2012 kl. 09:49

 4. Jeg spiser vegetarisk og flirter med det veganske.

  28. oktober 2012 kl. 12:28

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.