Thomas Erex

VEGtober: Succes!

vegansk halloween

Resultater
Ja, ja da! Nu er der gået en måned, hvor min mor har spist vegansk, og hvad er der så kommet ud af det? Hun har netop været ved lægen, som var imponeret over hendes mål og værdier 🙂 Alle hendes tal ser bedre ud end for en måned siden. Derudover har hun tabt sig 4 kg, og hun har det bedre, end hun har haft det længe. Man kan også tydeligt se på hende, at der er sket forandringer. Hun ser mere frisk og glad ud, og hendes ansigt ser yngre ud. Hun har fået flere rosende kommentarer fra venner og bekendte, som har kunnet se forskellen. Et tydeligt tegn på, at der er sket store forandringer i hendes krop på bare en måned, er hendes taljemål, som er svundet ind med 7 cm fra 106 til 99. Og det er helt uden at sætte aktivitetsniveauet op. Min mor dyrker ikke motion, og det har hun heller ikke gjort denne måned.

En del af succesen er også, at hun har lært, hvad vegansk mad kan gøre for hende, og hun har besluttet sig for at fortsætte med at spise overvejende vegansk, når hun er hjemme. Det er jo kun godt, og så kan jeg også komme forbi og spise med! 😉

Fordelene ved veganisme
I morgen er det International Veganerdag, så jeg rykker på gaden her i Aarhus og fortæller folk om fordelene ved at leve vegansk og hvad en veganer i det hele taget er. Som I nok ved, er min motivation først og fremmest etisk, men fordelene ved veganisme er mange. VEGtober-projektet har meget uvidenskabeligt givet et lille indblik i sundhedsfordelene ved vegansk kost, men hvad siger videnskaben, og hvilke sygdomme kan vegansk kost være med til at afhjælpe? Se denne underholdende og informerende video (på engelsk) om hvordan du er sundere på vegansk kost. Der er bland andet information om, hvordan plantemad dræber kræft.  Hvis du har leget med på VEGtober, har du også sparet miljøet for en hel del. Du har brugt langt mindre vand, udledt langt mindre co2 og i det hele taget sat et mindre fodaftryk på vores fælles klode, end du gør, når du spiser animalske produkter. Tak for det, jeg håber, du vil være med til at fortsætte den gode stil! 🙂

(Og alletiders allehelgensaften, alle sammen!)

co2-udledning veganer

Advertisement

8 responses

 1. Jeg synes det er lidt skræmmende at det er Vegetarforeningens egne tal den flotte skitsering bygger på, jeg har virkelig svært ved at forestille mig at en vegetarisk skulle ligge så meget over en vegansk, ligesom jeg synes det bør oplyses at den uden tvivl om tage udgangspunkt i veganere der kun køber dansk frugt og grønt?

  Anyway, der skal ikke være tvivl om at kød er noget af det der er hårdest for miljøet, men det bør ikke glemmes at transport også koster dyrt, også transport af f.eks. bananer..

  Rigtigt flot det har givet din mor så gode resultater, jeg følger din blok og håber at der kommer flere senere indlæg om hendes resultater 🙂

  31. oktober 2012 kl. 14:23

  • thomaserex

   Hej Snorre og tak for rosen til min mor 🙂

   Jeg kan ikke forestille mig, at tallene for vegansk kost skulle være baseret på folk, der kun køber danske varer, hvis ikke det samme var gældende for de andre tal. Vegetarforeningen er generelt meget troværdig og forsigtig med deres udmeldinger, så tallene er nok nærmere forsigtige end overdrivende, men du kan jo kontakte foreningen og høre nærmere. Eller kig i folderen Kød og Klima her: http://www.vegetarforening.dk/materialer

   Transport er en stor synder, men produktion af animalske produkter er uden sammenligning nummer et på listen over miljøsyndere.

   31. oktober 2012 kl. 14:31

   • Tak for det fine svar 🙂 Uden tvivl har du ret i at animalsk kød (især rødt kød) er den helt store synder, men kan nu alligevel ikke forstå forskellen er helt så stor. Jeg selv spiser kun sjælendt mørkt kød, og kun dansk økologisk hvis jeg kan komme til det, ligesom jeg prøver at holde mig til dansk frugt og grønt, det giver nok ikke lige så stor en forskel i det endelige regnskab som det du gør, men helt så meget kan jeg ikke få mig selv til at ofre 🙂 (læs: kød)

    1. november 2012 kl. 06:10

 2. mange tak for projektet og til lykke til os alle med de gode resultater.
  🙂

  1. november 2012 kl. 11:56

  • thomaserex

   Jamen, selv tak!
   Har du været med, Anne Mette? Hvad har du fået ud af det? 🙂

   1. november 2012 kl. 19:40

 3. Oly

  Hej Thomas, et stort tillykke til din mor, det er dejligt at høre, at hun har opnået så fine resultater 🙂
  Mit projekt er livslangt … jeg kan slet ikke forestille mig at gå tilbage til animalske produkter igen… og slet ikke efter at have læst The China Study og Dr. Fuhrmann’s Eat To Live. Jeg gør det nok mest af helbredsmæssige årsager, og fordi jeg synes, vi skal bringe vores jord i en bedre forfatning.

  2. november 2012 kl. 18:31

 4. Hej, vil bare lige sige at oversigten over miljøbelastningen af vegansk, vegetarisk og kødkost ikke er noget Vegetarforeningen har fundet på. Der er redegjort for data her. Det er desværre på tysk..

  Click to access foodwatch-Report_Klimaretter-Bio_20080825_ger.pdf

  Er spændt på om din mor nu holder den gode stil fremover… 🙂

  2. november 2012 kl. 21:06

  • thomaserex

   Tak for link, Jacob 🙂
   Ja, det håber jeg også. Jeg er sikker på, hun vil spise anderledes og bedre fremover.

   2. november 2012 kl. 22:56

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.