Thomas Erex

Buddhahyttehygge

vegansk hygge, hyttetur, buddha

Det sker fra tid til anden, at diverse af de værste pakker deres soveposer og drager mod et stykke herlighed i Vestjylland, hvor græsset er grønnere, nætterne længere, maden lækrere, samtalerne sjovere, menneskene gladere… Et sted, hvor man kan komme som man er, glad eller ked (men helst det første), dum eller sød (men helst det sidste), grøn eller rød (men gerne begge dele), og hvor man helt sikkert går glad derfra igen. De kalder denne skønne herlighed for Buddhahytten!

I går kom jeg hjem fra min anden tur i Buddhahytten i Vestjylland. Buddhahytten er Pers hyggelige hus, hvor han et par gange om året åbner dørene for alle, der måtte have lyst til at komme på besøg et par dage. Det er efterhånden blevet en eftertragtet begivenhed, så det går altid hurtigt med at få fyldt pladserne op, når Per inviterer. Han sender sin invitation ud via Vegetarkontakt, og alle opfordres til at melde sig på listen, hvis de har lyst. Du skal bare have dit sovegrej og et par gode portioner vegansk mad til deling med.

Der er en meget enkel regel i Buddhahytten: Du må ikke spørge om noget. Altså skal du bare føle dig hjemme og tage, hvad du har lyst til. Det er en ualmindelig mængde gæstfrihed, man mødes med hos Per, og så er der endda chauffør på, for når man kommer med tog, bliver man hentet på stationen. Som det ikke var nok i sig selv, så har Per altid en lille deltagergave til de heldige, der når at skrive sig på deltagerlisten, inden den er fuld. Denne gang fik vi lækker chokolade med lakrids og en chokoladebar med kokos- eller frugtfyld. Haps! 😉

Det blev til et par gode dage og nætter i Buddhahytten. Vi har gået tur ved vandet, spillet spil, snakket, lyttet til musik, snakket, danset til musik, smagt på hinandens retter, snakket noget mere og lavet en hulens masse mad! Der blev blandt andet lavet og spist:

Kikærtepandekager med squash
Stegte bønner og chorizopølse
Karryret med svampe
Hjemmebagte boller
Pers svampepostej
Kærlighedskugler
Kartoffelsalat
Kikærtegryde
Drømmekage
Deller
Pastasalat med spinat
Ramsløgspesto
Guacamole
Frugt

De fire sidste på listen var, hvad jeg havde med/lavede. Der mangler ofte noget grønt og sundt til sådanne fællesspisninger, for der er ingen, der gider være “veganeren, der tog salat med”, så det job tog jeg 😉 …nu skal I vist se billeder.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.