Thomas Erex

Muffins med gulerod og citron

Server de letsyrlige muffins med en lækker tallerken frugt.

Muffins… jeg er vild med dem! For et par dage siden kom jeg til at tænke på mine yndlingsmuffins fra da jeg var barn. Eller rettere, jeg kom til at savle af madsavn, da tanken om de lækre muffins rullede ind i mit hoved og ned på mine smagsløg. Det var appelsinmuffins med hvid glasur, som ville sprede en duft af himmelsk appelsinaroma i hele huset. Der var ingen tvivl om, at jeg skulle bage dem med det samme, så jeg fandt øko-appelsinerne frem og fik skabt muffins, der var lige præcis lige så lækre, som jeg havde forestillet mig. Næste dag kom min mor på besøg, og hun fik selvfølgelig lov at smage.

Da hun havde taget den første bid, så hun beundrende på mig og sagde, at det var de lækreste muffins hun nogensinde havde smagt. Nu var de jo også inspireret af de muffins hun lærte mig at lave, da jeg var barn, så hvis hun ikke brød sig om dem, ville det delvist være hendes egen fejl. Desværre var de så gode, at hun krævede at få resten med hjem – og så måtte jeg jo lave nogle flere! Jeg havde dog ikke lyst til at lave de samme, men derimod være lidt mere kreativ, nu hvor jeg havde fået stillet min trang til barndommens appelsinmuffins. Det blev til gulerod/citronmuffins og de er rigtig lækre. Du får opskriften her, og så må tiden vise, om jeg vil dele opskriften på verdens bedste appelsinmuffins 😉

10 store muffins

3 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 dl sukker
2 tsk bagepulver
lidt salt

blandes i en skål. I en anden skål blandes

Saft og skal af 1/2 øko-citron
1/2 dl appelsinsaft/juice (eller gulerodssaft)
1/2 dl rapsolie
150 g. revne gulerødder
3 spsk mørk sirup

Bland vådt og tørt godt sammen, og fyld dejen i muffinsforme.
Bag dem ved 200° C til de er flot gyldne (15-20 min.). Test med en strikkepind om de er gennembagt.

Advertisement

5 responses

 1. Appelsin

  Please del appelsinopskriften! Den lyder for lækker!

  1. august 2012 kl. 17:55

 2. Susanne

  hejsa kan de fryses tak

  16. februar 2014 kl. 17:40

  • thomaserex

   Hej Susanne,
   det tror jeg sagtens, du kan! De skal bare optøs langsomt, så bliver de fine igen.

   18. februar 2014 kl. 02:58

   • Susanne

    mange tak min datter har fået dem og banankagen med som muffins til vuggestuens fryser så hun også kan nyde kage når de andre børn får kage med æg

    2. marts 2014 kl. 17:44

   • thomaserex

    Nåh, hvor dejligt 😀

    2. marts 2014 kl. 18:31

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.