Thomas Erex

I sidste weekend var jeg til Dansk Vegetarforening og Vegetarkontaks årlige julefrokost i København, hvor der var fest, glade mennesker og lækker mad. Perlen blandt de mange lækre retter synes jeg var denne risalamande med kokosflødeskum, som Nina fra bloggen Mad på Mad havde lavet. Den skal helt sikkert med på mit julebord i år! Og jeg vælger også jordbærsaucen 🙂 Tag et kig.

Mad på mad

Til den tidligere nævnte veganske julefrokost havde jeg udover brunkagerne en ris à la mande med, og Thomas fra Kærlighed & Kikærter syntes bestemt, jeg skulle blogge opskriften. Den veganske ris à la mande minder meget om en helt almindelig ris à la mande, jeg har bare skiftet komælken ud med sojarismælk, og fløden med en dåse kokosmælk. Hvis man lader kokosmælken, som skal være den fede, ikke en lightudgave, stå på køl natten over, bliver kokosfedtet så fast, at man kan piske det luftigt til en kokosflødeskum, som overraskende nok ikke bidrager med en særlig udtalt kokossmag. Læs eventuelt mere om kokosflødeskum her. Økologisk sojarismælk kan købes i Aldi for ti kroner, og jeg synes, den har en dejlig smag. Hvis man ikke bryder sig om sojarismælk, kan man bruge en anden vegetabilsk mælk. Jeg lavede ris à la manden uden mandler, og serverede i stedet ristede, hakkede…

View original post 383 more words

2 responses

 1. Oly

  Lyder som en god idé til juleaften. Hvilket mærke kokosmælk køber du? Jeg køber Änglemark, men de sidste mange gange er den ikke blevet stiv i toppen! På forhånd tak!

  24. november 2012 kl. 09:29

  • thomaserex

   Jeg opdagede for noget tid siden, at der kunne være potentielt animalske e-numre i kokosmælk, så jeg spurgte veganervenner til råds om, hvilke de køber. Det er netop Änglemarks, jeg har fået anbefalet til formålet.

   24. november 2012 kl. 12:12

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.