Thomas Erex

Økonomiyaki med avokado og salsa

Okonomiyaki, The Vegg, vegansk pandekage

Okonomi-yaki er en japansk madpandekage, der har mange forskellige udtryk.
Økonomi-yaki er en vegansk madpandekage, der er særligt god til fattige studerende.

Nu holder du lige godt fast, for det her bliver en fusionstur, der rejser forbi mindst tre forskellige lande: USA, Japan og Mexico. Lad os starte med det Amerikanske element. Hele grunden til, at jeg denne gang byder på (avanceret) pandekage, er nemlig, at jeg har fået lov til at lege med det nye, veganske æggeblommeprodukt, The Vegg! Producenten tilbød på deres hjemmeside bloggere fra hele verden at afprøve produktet gratis, så det takkede jeg ja til. Jeg modtog en fin pakke fra USA med en pose The Vegg-pulver, nogle visitkort og et par råd til anvendelsen.

The Vegg vegansk æggeblomme

The Vegg er et ganske glimrende produkt, som bliver til en klistret æggeblommeblanding, når den blandes op med vand. Det virker på samme måde som æggeblomme i både mayo, hollandaise, pandekager, french toast mm. Og det smager faktisk som æggeblomme. Hovedingrediensen er gærflager og smagen kommer fra sort salt –  du kan finde begge dele inde på guiden. Jeg glæder mig til at lege lidt mere med produktet, og måske får I lov til at se nogle af resultaterne.

Så det japanske: Okonomiyaki er sammensat af de to ord okonomi, der betyder “hvad du har lyst til/kan lide”, og yaki, der betyder “tilberedt”.  Dermed er idéen med okonomiyaki også afsløret, for det handler om at lave en lækker madpandekage med lige præcis det, du gerne vil have i. Okonomiyaki laves typisk med kål og gerne en løgvariant som fx forårsløg, porrer eller, ja, løg.

Det mexicanske element er salsaen, som jeg vil servere til min kålpandekage (det lyder altså ikke så sexet, jeg holder mig til økonomiyaki). Helt mexicansk efter forskrifterne er den nok ikke, og der er da også et italiensk præg, eftersom jeg kommer balsamico i, men den er i hvert fald inspireret af den mexicanske salsa, som vi vist alle kender godt efterhånden.

(Du kan sagtens lave økonomiyaki uden The Vegg, hvis du ikke lige har eller kan skaffe noget. Du kan evt. tilsætte hørfrøslim i stedet, men det er heller ikke strengt nødvendigt.)

Opskrift til 2 personer – 4 mediumstore pandekager

Økonomiyaki:
2 dl hvedemel
2 spsk majsmel
1 tsk bagepulver
1½ dl vand
4 spsk færdigblandet The Vegg

2 dl finthakket kinakål
½ gul peberfrugt i tern
1 finthakket løg
2 spsk meget finthakkede soltørrede tomater
1 tsk gurkemeje
knivspids røget paprika
2 tsk sorte sesamfrø
salt
peber
olie til stegning

Start med at lave økonomiyaki-/pandekagedejen, og kom så resten af ingredienserne i. Varm en non-stick-pande med olie og steg en fjerdedel af dejen ad gangen (så der bliver 4 økonomiyakier) til det er flot gyldent, og steg videre til de er gennembagte.

Salsa:
2 finthakkede tomater
2 fed hvidløg – pressede eller finthakkede
1 spsk rød balsamico-eddike
1 spsk ketchup
salt
peber

Bland alle ingredienser og smag til. Du kan evt. gå et niveau op med en omgang krydderurter.
Server en økonomiyaki med en halv avokado i skiver og en god klat salsa.

God appetit! 😀

Uh, og så har bloggen netop rundet 25.000 besøgende, så mange tak fordi I kigger med! Uden jer ville der ikke være nogen blog. Mod 50.000, hep!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.