Thomas Erex

Bulgurkugler med tomat & persille

Bulgur, tomat, persille, wrap, rulle


Det her er virkelig let og lækker sommermad, som du til enhver tid kan holde ud både at lave og spise – uanset hvor varmt der er. Jeg har været stor fan af bulgurkugler, siden jeg opdagede opskriften på dem på hjemmesiden Vegetarkontakt.dk, og jeg har lavet dem en helt del gange efterhånden. Jeg har ikke ændret meget på den opskrift, jeg oprindeligt stødte på, men jeg har tilføjet lidt citronsaft, fjernet oliens ekstra kalorier og tilføjet lidt afrunding af smagen i form af et drys karry i stedet for. Skal du bruge dem til fest, kan du gøre dem ekstra luksus-lækre ved at tilføje ristede pinjekerner, men ellers er deres styrke netop deres enkelthed. De er bedst, når man bruger gode, friske ingredienser, som får lov at komme til udtryk. Man kan selvfølgelig også give den gas med krydderierne, men så mister kuglerne lidt af charmen, synes jeg. Prøv dem endelig, mens der stadig er sol over Danmark!

Til 2-3 personer
2 dl bulgur
½-1 dåse tomatpuré (1 dåse = 140 g.)
2 fed hvidløg, revet
2 spsk frisk citronsaft
1 håndfuld finthakket persille
½ tsk chilipulver
½ tsk karry
1 knivspids cayennepeber
½-1 tsk salt
godt med friskkværnet peber
(evt. et dryp olivenolie)

Kom bulguren i en skål, og hæld kogende vand over til det dækker og står cirka 1 cm over bulguren. Lad det trække 15 minutter, og hæld så overskydende vand fra. Vask dine hænder, og ælt så bulguren grundigt sammen, så den klistrer og kan hænge sammen i klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser (jeg er glad for tomatsmag, så jeg bruger hele dåsen, men du kan nøjes med den halve), smag til, bland “farsen” godt sammen og stil den så på køl, indtil du skal forme kuglerne. Du kan godt forme kugler med det samme, men farsen har godt af at stå og trække. Den bliver lettere at forme, og de forskellige ingredienser får lov at afgive smag til farsen.

Du kan forme kugler ved hjælp af en ske og en håndflade, som når du former deller af fx linse- eller grøntsagsdellefars. Alternativt kan du bruge farsen til at lave små ruller med salatblade, kålblade eller tang, som når man laver sushi. Du kan også fylde farsen i fx en (udhulet) avokado, tomat, peberfrugt, agurk eller andet.

Kuglerne går især godt som lækker forret, appetitvækker, hapser, snack eller tilbehør.

bulgur, urtekram, økologisk

Advertisement

11 responses

 1. IsaBissa

  Nøj de er gode!!!!

  3. august 2013 kl. 16:09

  • thomaserex

   Haha, har du allerede lavet dem?! 😀

   3. august 2013 kl. 16:12

 2. IsaBissa

  Øhm, ja?! 😀
  Endelige noget sommermad ❤

  3. august 2013 kl. 16:18

  • thomaserex

   Sejt 😉 og ja, beklager, men jeg har holdt helt fri fra alt! Men jeg skal nok komme lidt på banen igen.

   3. august 2013 kl. 16:21

 3. IsaBissa

  Det er vel også det ferie er til 😉
  Men tak for mad, i hvert fald!

  3. august 2013 kl. 16:26

 4. Grønnere

  Hej Thomas!
  Jeg havde aldrig hørt om at ælte ens bulgur før, så prøvede det af i nogle grøntsagsfrikadeller og resultatet blev helt vidt godt! Jeg har lagt opskriften på min blog og har selvfølgelig givet dig credit’en for den fantastiske idé 🙂

  Og tak for denne opskrift. Lavede den til min kæreste som elsker tomat og persille og prøvede at servere det i avokadoen. Det var et hit!

  10. august 2013 kl. 09:29

  • thomaserex

   Fedt! Dejligt, du kan blive inspireret af opskriften 😀 og tak for credit 😉

   10. august 2013 kl. 10:03

 5. Sophie

  Hej Tomas 🙂 Jeg har lige lavet dem, wow de er gode! De bliver helt sikkert lavet igen 🙂

  28. juli 2014 kl. 18:45

  • thomaserex

   Dejligt! 😀

   28. juli 2014 kl. 19:58

 6. tænker man må kunne lave dem med linser hvis man ikke spiser gluten

  30. juli 2014 kl. 16:01

  • maria

   Jeg har lavet dem med hel hirse, en anelse klistret men kun en fordel når de skal formes.

   17. september 2014 kl. 17:23

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.