Thomas Erex

Mælkeprodukter

At man fravælger animalsk mælk, og alle produkter heraf, betyder ikke, at man nødvendigvis også fravælger at spise yoghurt, smør, ost eller endda at drikke mælk. Man kan sagtens få mælkeprodukter lavet af plantemælk, og de kommer i et utal af varianter. Der findes alt fra sojamælk, mandelmælk, havremælk og rismælk til hasselnøddemælk, quinoamælk, kokosmælk, hampmælk og meget mere. Der findes også masser af forskellige slags plantebaseret fløde, yoghurt, is, smør, ost og hvad du ellers kan forestille dig af mælkeprodukter.

Her finder du information om diverse veganske mælkeprodukter. Markedet vokser hurtigt, og der kommer hele tiden nye produkter på hylderne, så skriv endelig en kommentar, hvis du har ny information.

Klik på billederne og læs billedteksten.

 

 

 

Advertisement

6 responses

 1. Nan

  Hej Thomas, ved du om der findes en yoghurt der ikke er baseret på soya eller kokos, men fx på mandel som findes for mælk?

  15. april 2016 kl. 00:09

  • thomaserex

   I sunhedskost i Aarhus kan man købe hamp-yoghurt 🙂 Og det findes også baseret på kokos og nødder, men det er ikke så udbredt i dk endnu.

   18. april 2016 kl. 13:28

 2. Emily

  Er havredrik fint til en fiberrig version af corn flakes?

  4. maj 2016 kl. 22:32

  • thomaserex

   Ja, havremælk er perfekt til morgenmaden!

   4. maj 2016 kl. 23:58

 3. Sólbjørg

  Hej Thomas.

  Jeg har et lille problem, da jeg er allergisk over for nødder og der i blandt kokos. Så der er mange af de anbefalede produkter jeg desværre ikke kan spise. (Folk elsker kokos). Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at finde en ost. Kender du et mærke, og et sted man kan købe det? (Jeg bor i Viborg men er ofte i Åårhus)

  Mvh Sólbjørg

  17. april 2017 kl. 10:35

  • thomaserex

   Hey 🙂
   Det var ærgerligt. De bedste oste er netop lavet af kokos. Jeg tror, du kan finde sojabaserede oste i helsekostbutikkerne endnu (fx Ganefryd eller Ren Kost), men de er ikke særligt gode. Jeg vil anbefale, at du til lasagne, pizza mv. laver ostesauce med gærflager. Det er langt bedre end sojaost.

   17. april 2017 kl. 10:43

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.