Thomas Erex

Slik, chokolade & kager

Slik er noget af det, der gemmer sig flest rester af dyr i. Og der er bestemt ikke sparret på kreativiteten, når det kommer til at finde på eufemismer. Ord som gelatine/husblas, carminer og kasein skal gøre det mindre skræmmende, at vores “mad” indeholder hhv. stivelse fra afkog af diverse rester af døde dyr, rødt farvestof lavet af tørrede, kværnede skjoldlus og rester af (ko)modermælk.

Ikke desto mindre er det muligt at finde en masse slik helt uden dyr, og alt slik kan (selvfølgelig) laves på vegansk. Hvis du vil have en samlet liste med animalske e-numre, kan du fx finde den her. Hvis du vil have inspiration til konkrete produkter, kan du finde det herunder. Markedet ændrer sig hele tiden, og denne liste er sikkert uddateret meget snart, så kom endelig med ny information i kommentarerne.

Klik på billederne og læs billedteksten.

Reklamer

19 responses

  1. Dejligt med en liste over “korrekte” slikprodukter 🙂 Ny kan se se at der er en række marcipanbrøds-produkter derpå – hvad med den gamle klassiske fra Anthon Berg? Er den et no-go?

    /Nicolaj

    11. september 2015 kl. 08:14

    • thomaserex

      Hej Nicolaj 🙂 Sidst jeg tjekkede, var der mælk i dem fra Anthon Berg. Så desværre.

      12. september 2015 kl. 10:33

  2. Nikoline

    Din guide til veganske produkter er virkelig en lifesaver! 😀

    Har hørt at ‘djungelvrål’ skulle være veganske, ved du om de er det?

    4. februar 2016 kl. 20:01

    • thomaserex

      Nope, det ved jeg ikke 🙂

      5. februar 2016 kl. 14:14

  3. Lise

    Der står da ellers på de der Marabou cookies at de indeholder spor af mælk og æg?

    14. februar 2016 kl. 00:37

    • thomaserex

      Hej Lise 🙂 “Spor af” betyder, at de er produceret på en fabrik, hvor der også arbejdes med (i dette tilfælde) mælk og æg. Det er en oplysning til allergikere. Produktets opskrift er helt uden mælk og æg.

      15. februar 2016 kl. 21:49

  4. Nicoline

    Er bivoks tænkt som et nogo her?

    6. april 2016 kl. 22:10

    • thomaserex

      Ja 🙂 Bivoks, honning osv. er fra dyr og dermed ikke vegansk. Jeg glæder mig til, at Katjes dropper bi-delene 😉

      6. april 2016 kl. 22:20

  5. Mette

    Kender du nogle veganske müslibare? 🙂

    4. september 2016 kl. 13:24

    • thomaserex

      Hej Mette 🙂 Der blev lige slået en op i en vegansk gruppe for et par dage siden. Men nej, jeg kan ikke lige huske det. Prøv at gå derind og spørg.

      5. september 2016 kl. 12:58

  6. Sanni

    Hej Nicolaj
    Virkelig en dejlig side du har lavet.
    Jeg har for nylig fået konstateret laktose allergi.
    Ved du om vegansk mad og slik er helt uden laktose ?

    Med venlig hilsen
    Sanni

    11. september 2016 kl. 11:39

    • thomaserex

      Hej Sanni 🙂 Jeg hedder godt nok Thomas. Ja, vegansk mad og slik er helt uden mælk. I nogle tilfælde kan det indeholde spor af mælk, så hvis du er overfølsom overfor det, så skal du være opmærksom på dette.

      11. september 2016 kl. 19:31

  7. Henriette

    Hurraa – jeg hopper af glæde! 🙂
    – Jeg var ellers overbevist om at de brugte bivoks som overfladebehandling på poletterne fra Pingvin!
    Virkelig skøn liste at læne sig op af når den søde tand er på spil. 😉
    Tusind tak til Thomas 🙂

    22. september 2016 kl. 22:32

    • thomaserex

      Glæde! 😀 God gumlelyst 😉

      23. september 2016 kl. 19:48

  8. Kirstine

    Mange tak for listen!
    Dracula soft – the orginal er vegansk. 🙂

    Hvad er din tanke mht. palmeolien i Oreo?

    30. september 2016 kl. 19:20

    • thomaserex

      Selv tak 🙂 Tak for tippet.

      Palmeolie er vegansk på samme måde som slave-kakao og ikke-økologiske varer er det. Det er plantebaseret, så det er vegansk.

      Der er gode grunde til at tænke videre over sit forbrug og gå efter økologi, fairtrade (selvom det ikke er perfekt) og andre mærker, der gør produkterne mindre uetiske. Jeg tror det kommer ganske af sig selv, når man først har truffet valget om at blive veganer, men for mange mennesker er bekvemmeligheden ved at kunne sige til sine venner at fx Oreos er veganske, så de kan købe dem til dem, en af de ting, der hjælper dem til, at det er lettere at forblive veganer.

      1. oktober 2016 kl. 00:13

  9. Christina

    Vegansk Stimorol tyggegummi, gælder det alle pakkerne fra Stimorol eller kun denne variant?

    14. januar 2017 kl. 20:08

    • thomaserex

      Den variant er helt sikkert. Det gælder ikke alle varianter, for nogle er fx med fyld i, og det er så vidt jeg husker lavet med gelatine.

      14. januar 2017 kl. 23:24

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s