Thomas Erex

Chokoladekage med kokosfyld og jordbær

Vegansk chokoladekage med kokosfyld og jordbær

”Wow, den kage er flot – den tør jeg ikke lave, det er sikkert svært.”

For det første: Tak, jeg er helt enig, den er rigtig fin 😉 For det andet: Det er på ingen måde svært. Hvis jeg kan, så kan du også!

Til chokoladekagen skal du bruge:

6 dl. hvedemel
4 dl. sukker

1 spsk. vaniljesukker
1 dl. kakaopulver
1 spsk. bagepulver

100 g. hakket mørk chokolade eller kogechokoladeknapper

Revet skal af en halv øko-appelsin (du skal bruge resten af skallen til pynt)
½ dl rapsolie
6 dl. sojakakaomælk

Bland først de tørre ingredienser, og kom så de våde i. Rør det godt sammen, og hæld så dejen i en rund springform (non-stick eller fedtet godt til). Bag kagen ved 200° i 30-40 min. Test med din altid trofaste strikkepind om kagen er gennembagt, før du tager den ud, så er der ingen flydende overraskelser i midten.

Når kagen er kølet ned, skærer du den hævede del af toppen af, så kagen er flad. Der må godt være en smule rundet kant på, så længe toppen bliver flad nok til at du kan vende den om og bruge den som bund. Den bedste måde at gøre det på, er ved at køre en (god, stor, skarp) kniv rundt i kanten og skære et lille stykke ind. Når du er nået hele vejen rundt – og kniven har ramt udgangspunktet, fordi du har været dygtig til at skære lige hele vejen rundt – tager du en omgang til, hvor du skærer dybere ind i kagen. Brug så meget af knivens skær som muligt, så er chancen for at du skærer lige størst. Du skal altså ikke prikke spidsen af kniven ind midt i kagen med det samme, men hele tiden lade spidsen være i kanten, hvor du skærer. Når låget er helt løsnet, tager du det af og æder det frådende med det samme, så det krummer ud over det hele, for så ynkelig er du. (Sørg for at være alene.)

Nu deler du kagen i to lige store dele ved at bruge præcis samme metode, som da du fjernede låget. Læg så toppen, som nu skal være din bund, på et fad. (Grunden til at toppen og bunden bytter plads er, at bunden har den flotteste form fra springformen, så den vil vi gerne have øverst, hvor den skal ses.) Så skal der fyld i!

Til fyldet skal du bruge:

3-4 spsk jordbærsyltetøj

1 dåse kokosmælk (ikke light), der har stået på køl
1 dl kokosmel
1 spsk vaniljesukker
3 spsk formelis

Start med at lægge et tyndt lag jordbærsyltetøj på bunden. Se, det var jo ganske let. Så finder du en dåseåbner frem og åbner dåsen med kokosmælk. Det kunne du jo også godt. Du er dygtig. Du skal kun bruge den faste, hvide masse, så den tager du ud af dåsen og kommer den i en skål – uden at få noget af kokosvandet med. (Vandet kan du bruge til en wokret, en karryret eller andet.) Pisk kokosfløden med de øvrige ingredienser ”et voilà” du har skabt kokosflødeskum med kokosmel! Læg et ikke alt for tykt lag ovenpå syltetøjet. Der er muligvis noget til overs – spis det med det samme (du vil jo gerne).

(Hvis du lige nu står med en skål i hånden med en meget flydende omgang sjap, så er det fordi du ikke har været opmærksom nok. Der skulle ikke vand fra den dåse med, du! Nå. Din fejl, om igen. … Hvis du ikke fik vand med, men stadig synes, der er et stykke vej til flødeskumskonsistens, så har du muligvis gjort det rigtigt nok alligevel. Prøv at stille massen i køleren en time, så skulle den gerne blive fast, som den jo var i dåsen.)

Tag så din bund, som nu bliver forfremmet til top, og placer den forsigtigt øverst på værket med den pæne side opad (det vil sige den side, der var nederst i springformen, som derfor er helt fin og glat). Du har nu skabt en kage med fyld. Tillykke! Herfra er der uanede muligheder for dekoration: Fondant, glasur, marcipan, flødeskum, marengs… men vi vælger chokoladeovertræk.

Til overtræk og pynt skal du bruge:

150 g mørk kogechokolade
1 brik havreflødeskum (skal i øvrigt varmt anbefales!)
En håndfuld jordbær eller to
Revet skal af ½ appelsin

Smelt chokoladen, overtræk kagen med det, lad det stivne, pisk flødeskum, læg det på kagen, læg jordbær på, drys med appelsinskal  – FÆRDIG!

Dine venner vil elske dig for den her kage, som mine elskede mig. Det er en kort fornøjelse, for når de har spist, efterlader de dig med opvasken og et stykke kage, de lod stå af høflighed, som helt sikkert vil gøre dig tyk. Ej, det’ gas! Spis kage, det er sundt for sjælen.

Tip:
-Overtræk evt. nogle få af pyntejordbærerne halvt med chokolade.
-Kom evt. et tyndt lag friske jordbær ind i kagen.
-Lav kagen i god tid i forvejen og sæt den på køl. Vent med at pynte til lige før servering.

Chokoladekage med kokosfyld og jordbær

Advertisement

15 responses

 1. Jeg har lige modtaget denne (og opskriften på spinatmuffins!) i min indbakke.. holy… yumminess all over the place! det må jeg sgu gi’ dig Thomas. Det ser vidunderligt – og ikke mindst overskueligt ud 😀

  24. juni 2012 kl. 10:21

  • thomaserex

   Nizzle! 😀 Godt, du digger det!

   24. juni 2012 kl. 10:32

 2. Oooog. Mht. ‘kokosfløde’ er det så ikke normal kokosmælk du mener? ellers tror jeg at der er en del der for svært ved at finde det 😀

  24. juni 2012 kl. 10:24

  • thomaserex

   Du er SÅ skarp! Tanken var nok, at man da bruger fløde til flødeskum, men ja, vi kalder det jo mælk. Det er rettet 🙂

   24. juni 2012 kl. 10:32

 3. Britta

  Havreflødeskummet.. er det sådan en almindelig havrefløde som man kan købe i irma? vidste slet ikke at det kunne piskes 🙂 (hvis det altså er den ;p )

  25. juni 2012 kl. 13:26

  • thomaserex

   Godt spørgsmål, Britta! 🙂
   Det er ikke havrefløden fra Oatly, som kan købes i Irma, den kan ikke piskes til skum. Jeg købte en lille rød/hvid-stribet brik havreflødeskum i min lokale helsekost, og den var rigtig, rigtig god 🙂

   25. juni 2012 kl. 13:48

 4. “Når låget er helt løsnet, tager du det af og æder det frådende med det samme, så det krummer ud over det hele, for så ynkelig er du. (Sørg for at være alene.)” –> Priceless.
  Man har efterhånden nogle sjove forestillinger af, hvordan det ser ud når du tryller i køkkenet. 😀

  27. oktober 2012 kl. 09:08

 5. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to
  do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

  5. maj 2013 kl. 18:31

  • thomaserex

   Thank you so much 🙂

   I did it myself. WordPress provides a number of templates that you can choose from, and from there you just add photos, text and so on. And move everything around to make it exactly how you want it. Just go for it, it’s very easy once you just start playing with it 🙂

   5. maj 2013 kl. 19:28

 6. Anja Darling

  Jeg vil lave denne til Linus fødselsdagsfest nr 2 i morgen. Kan jeg lave det hele i dag selvom den først skal spises i morgen mon? Jeg vil bruge hindbær fra fryseren kogt ind med sukker til fyldet i midten.

  2. januar 2015 kl. 13:34

  • thomaserex

   Ja, det kan du da 😀 Jeg ville vente med at lægge den sammen til sidst, men du kan sagtens bage og forberede fyld.

   2. januar 2015 kl. 14:24

  • thomaserex

   Hm, nej, nu jeg tænker mig om: Du kan sagtens lægge den sammen i dag også, men pynten på toppen må vente til i morgen, ellers bliver den trist. God fordøjelse! 😉

   2. januar 2015 kl. 14:31

 7. Anja Darling

  tak for svaret, jeg har ikke noget “piskefløde” så det bliver med mørk chokolade og friske hindbær ovenpå. Måske os lidt frysetørret hindbær.
  🙂

  2. januar 2015 kl. 18:45

 8. totte3707

  Til hvor mange personer er selve chokoladekagen til (eksklusiv fyld), samt hvor stor skal sprinformen være? (:

  16. april 2015 kl. 12:39

  • thomaserex

   Min form er 22 cm i diameter 🙂 der er vel til otte-ti stykker.

   16. april 2015 kl. 23:15

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.