Thomas Erex

Broccoli med mayonæsten

broccolisalat med mayonnaise uden æg

Ifølge ordbogen er mayonnaise noget med æg, så det er ikke rigtig mayonnaise, sådan teknisk set, men det både smager og ligner… det er mayonæsten! Tak til Amy for det lækre ord 🙂

1 broccoli (stammen skal ikke lege med her, den kan du til gengæld bruge til deller, i suppe, i salat eller i sammenkogte retter.)
1 dl mayonæsten (vegansk majonæse – se nedenfor)
2 fed hvidløg
1 tsk. karry
En god håndfuld dild
Salt og peber
Ristede kerner (solsikkekerner, pinjekerner eller græskarkerner)
Evt. soltørrede tomater i fine strimler eller facon.

Lav først mayonæsten-dressingen af mayo, presset hvidløg, karry og dild (salt og peber). Du kan købe vegansk mayonnaise i helsekostbutikkerne eller lave den selv ved at blende 1 dl sojamælk med 2 spsk (æble)eddike eller frisk citronsaft og 1 tsk salt, fortsæt med at blende og hæld smagsneutral (det er vigtigt, ellers smager mayo’en fælt) olie i i en tynd stråle til blandingen bliver til mayo. Der skal bruges 1 1/2 – 2 dl.

Broccolien skæres i små buketter og blandes med mayonæsten-dressingen og evt. soltørrede tomater eller facon. Drys med ristede kerner og server broccolisalaten som tilbehør til fx deller.

Advertisement

9 responses

 1. Super inspirerende blog, tak for dén, jeg er på vej ud i det veganske, er i færd med at udelukke æg og ost som det sidste. Men majonæsten…. jeg prøvede med sojamælk og som du skrev, men den emilgerede ikke. Noget med temperaturen, måske? Hvilke erfaringer har du?

  24. september 2012 kl. 11:58

  • thomaserex

   Hmm.. jeg har ikke prøvet, at det skiller. Har du husket at ryste sojamælken godt, så det ikke bare er vand, du har hældt ud af kartonen? Hvis du gør det, tilsætter citronsaft og lidt salt, og blander det, før du tilsætter olien lidt af gangen, så skulle det gerne fungere. Sojamælken skal i øvrigt være neutral, ikke den med vanilje osv., og det skal være sojamælk, ikke rismælk. 🙂 Prøv igen, det skal nok lykkes 🙂

   24. september 2012 kl. 15:44

   • Jeg prøver igen, tak for hurtigt svar. Jeg brugte solsikkeolie, jeg skal finde noget der er endnu mere smagsneutralt. Jeg bagte også kagen, den blev super smumset og god – men også her skal jeg finde en mere smagsneutral olie.

    25. september 2012 kl. 09:18

   • thomaserex

    Den billige rapsolie er klart min favorit, når det skal være smagsneutralt. Du ved, discount-udgaven, som koster tæt på ingenting 🙂

    25. september 2012 kl. 15:30

   • Tak for svar igen. Ja, jeg prøvede lige kagen een gang til, denne gang med æblestykker. Og (på grund af den mere smagsneutrale, billige olie vil jeg tro) med et ENDNU bedre resultat end i går. Jeg er sygemeldt, skal jeg lige sige, ellers render jge ikke rundt og bager hver dag. Jeg prøvede også majonæsten igen. Nope, no luck for me here.

    25. september 2012 kl. 16:15

   • thomaserex

    Dejligt med kagen 🙂 NU laver jeg altså lige noget mayo efter opskriften, bare for lige at vise mig selv, at jeg ikke er skør. Det var da utroligt!

    25. september 2012 kl. 16:36

   • thomaserex

    Har lige lavet det igen, det virker for mig 🙂 Kan du ikke skrive sådan heeelt detaljeret, hvad du gør og bruger? Jeg bruger den grønne fra Naturli’ og discount-rapsolie.

    25. september 2012 kl. 17:30

   • Altså. Jeg ryster soyamælken – hææææj, det er da dét. Vi bruger rismælk. OK, jeg anskaffer noget soyamælk og så prøver jeg igen 🙂

    25. september 2012 kl. 17:54

   • thomaserex

    Haha, ja, det kan du ikke 😉

    25. september 2012 kl. 18:49

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.