Thomas Erex

Oreo milkshake muffins – Mad med Medfølelse

Oreo milkshake muffins

Den bløde, fyldige chokolademuffin med små stykker af Oreos, den cremede, citronfriske, vaniljeprikkede frosting og den knasende sprøde Oreo på toppen… Jeg behøver vist ikke sige meget mere. Hvis din mund ikke løber lidt i vand ved synet af den her muffin – eller cupcake, om du vil – så er du på den helt forkerte blog! Her er nemlig masser af kærlighed, kikærter & kage 😉

Hvem sagde, det var kedeligt at være veganer? … De tog i hvert fald fejl! De her muffins er lavet med medfølelse og består derfor 100% af planter. Ingen dyr er kommet til skade, og det gør den kun endnu lækrere. Nyd dem med god samvittighed, men husk, at de er særlige, og særlige ting skal man gemme til særlige lejligheder. God appetit 🙂

Til 10-12 muffins:
2 dl sojamælk
1 tsk. eddike
1½ dl sukker
½ dl smagsneutral olie
lidt vanilje (gerne flydende vanilje eller vaniljepulver)
2 dl hvedemel
½ dl kakao
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
et drys salt
1 pakke Oreos med chokoladefyld (tjek, at de er veganske) eller lignende

Pisk sojamælken sammen med eddiken i en stor skål og lad det stå nogle minutter. Tilsæt så sukker, olie og vanilje, og pisk til det skummer. Bland, i en anden skål, mel, kakao, hævemidler og salt. Rør så det tørre i det våde. Bræk dine Oreos med chokoladefyld i stykker og bland dem i. Fyld dejen i forme, så 3/4 af formen er fyldt (sæt dem gerne i en muffinsbakke, så de holder formen), og bag kagerne i 15-20 minutter ved 180ºC. Test med en strikkepind (eller en lille “kødnål”, som en veganer selvfølgelig også kan gøre brug af) om kagerne er gennembagt, før du tager dem ud. Lad dem køle af, før du pynter dem med frosting.

Til frosting:
1 dl vegansk plantemargarine (Fx Fri, Ama Økologisk eller Nutana)
4 dl flormelis
½ tsk vaniljepulver (eller anden vanilje)
Revet skal af 1 citron – og ja, den skal selvfølgelig være ØKO
2-4 spsk sojamælk eller -fløde

Pisk margarinen til den er luftig. Tilsæt så flormelis og pisk igen i cirka 3 minutter. (Pas nu på, at du ikke laver en kæmpe sky af flormelis, ik’?) Tilsæt så vanilje, citronskal og sojamælk, og pisk igen i 4-5 minutter, så din frosting bliver godt luftig. Opbevar den på køl, hvis du ikke skal bruge den med det samme.

Brug en sprøjtepose, eller en frysepose, hvor du klipper verdens mindste hul i hjørnet, til at sprøjte frostingen på dine muffins.

Til pynt:
Fine sugerør – det er jo en Oreo milkshake muffin
1 pakke Oreo Original (tjek at de er veganske, ikke alle Oreos i Danmark er uden mælkepulver, desværre)

Knæk Oreo-kiksene i halve og sæt dem ned i frostingen. Klip et sugerør i en passende størrelse og sæt det ned igennem både frosting og kage.

Haps!

Disse Oreo milkshake muffins blev til i samarbejde med Luna og Henriette, og foreningen Mad med Medfølelse, da vi var til optagelserne på Danmarks Bedste Livret på TV2 Fri. Læs mere her.

veganske cupcakes

Advertisement

12 responses

 1. Gitte

  mm de lyder gode og ser ligesådan ud 🙂 “ærgerligt” at jeg ikke spiser sukker eller gluten.

  18. juni 2013 kl. 21:10

 2. Louise O

  Elsker Oreo’s, så skal helt klart have bagt oreo milkshake muffins i den nærmeste fremtid 🙂
  Det er forresten et helt fantastisk navn de har.

  19. juni 2013 kl. 06:17

  • thomaserex

   Do it! Og tak 😉

   19. juni 2013 kl. 07:41

 3. Pingback: Team green – mad med medfølelse på tv | ~Månebarnet~

 4. Åh, så deilige de ser ut!

  23. juni 2013 kl. 18:07

 5. Kristina

  Kære Thomas,
  Jeg er vild (!) med din blog! Jeg er ikke veganer, men må indrømme, at min familie og jeg spiser mere vegansk end nogensinde, fordi jeg bliver så inspireret af din blog. Du er en dygtig skribent og kok! TAK, for at du deler din viden og dine fantastiske opskrifter – jeg deler den ofte med alle, der har lyst. 🙂
  Vh Kristina 🙂

  26. juni 2013 kl. 18:55

  • thomaserex

   Kære Kristina,
   tusind, tusind tak for dine ord! Det var da dagens optur 🙂 man behøver jo bestemt ikke være veganer for at lade sig inspirere af en vegansk blog, og hvor er det dejligt, du gør det. Og ikke mindst at du deler!

   Det er meget værdsat 😀

   26. juni 2013 kl. 19:02

 6. Stine

  Hej Thomas!

  Så er dine Oreo-muffins bagt, og frostingen er lavet og sat på køl. Det dufter bare godt, jeg glæder mig sådan til at få dem lavet helt færdige og ikke mindst spist!

  Dog har jeg lige et spørgsmål: Kan de fryses? Vi er nemlig kun to herhjemme, og selvom kagerne nok skal blive spist på et tidspunkt, er jeg bange for, at de ikke kan holde sig (ergo er dette altså også et spørgsmål om holdbarhed).

  Mange hilsener
  Stine

  21. marts 2014 kl. 14:25

  • thomaserex

   Det ved jeg faktisk ikke, men prøv! 🙂

   22. marts 2014 kl. 13:17

  • Maria

   Hvordan gik det med at fryse dem ned? Skal nemlig lave dem til fødselsdag i morgen og når det kun i dag 😊

   24. juni 2016 kl. 13:12

 7. Mia

  Hej!
  Jeg har lige lavet disse i gave til mors dag. Hun kommer forbi senere og jeg håber at der er flere tilbage, da det er svært at holde kæresten væk fra kagefadet!
  Må jeg spørge hvorfor (næsten) alle mål står i deciliter? Synes det var en smule besværligt, men jeg har da alligevel formået at lave dem. Er blot nysgerrig 🙂

  Hilsen
  Mia

  13. maj 2018 kl. 11:58

  • thomaserex

   Dejligt, Mia😊 Hvilke mål vil du hellere have det i? Jeg tror, jeg oprindeligt lavede mange opskrifter i deciliter, fordi jeg ikke havde købt en vægt endnu 😂

   13. maj 2018 kl. 12:00

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.