Thomas Erex

25!

This slideshow requires JavaScript.

I skrivende stund sidder jeg midt i en meget kold byggeplads, der for under en time siden var min rare og varme lejlighed. I går var den fuld af søde mennesker, der var kommet forbi for at kramme mig og sige tillykke med, at jeg nu har overlevet i hele 25 år… og det er jo en sejr i sig selv!

Byggepladsen og kulden skyldes, at mine vinduer skal undergå et eftersyn. Så her er to flinke håndværkere, som er i gang med at tage vinduer af, smøre hængsler, skifte små skruer, justere, rette til og genmontere. Behøver jeg nævne, at det sner udenfor, og det dermed (eftersom vinduerne er taget af) også sner herinde?

Fødselsdagsfejringen skyldes… hmm, ja, at det er tradition? Men jeg inviterede også på fødselsdag, fordi det er rart at have søde mennesker på besøg, og der kom heldigvis en masse søde mennesker forbi. Jeg havde lavet en åben invitation, så folk kunne komme og gå, som de havde lyst, hvilket jeg synes var en rigtig god måde at gøre det på. Derudover er en fødselsdagsfejring jo også den perfekte anledning til at hoppe i køkkenet og lege lidt.

Jeg bød mine gæster på to lækkerier: K&K-Cookies (som der kommer en opskrift på) og snasket lagkage med kagecreme og kokosflødeskum. Ingen frugt og fuldkorn, bare sukker, fedt og kalorier! 😀 (Av, jeg skal spise sundt den kommende uge!)

Udover at dele nogle få billeder fra min fødselsdag med jer, vil jeg også gerne lige fortælle kort om, hvordan man kan lave lagkage på vegansk. Nu er håndværkerne vist også ved at være færdige, så jeg kan ikke behøver skrive på livet løs for at holde varmen.

Lagkage:

Lagkagen lavede jeg med min Sandhedskage som bunde. Ind i kagen kom jeg blandet frugt og kagecreme. Kagecremen lavede jeg af pulver fra Dr. Oetker og sojamælk. Jeg lavede en hel pose, men brugte kun den halve, så nu står der 3dl kagecreme i køleskabet og truer med at gøre mig tyk. Men jeg tror nu alligevel, jeg smider det ud, for det er godt nok ikke lige min yndlingsspise – selvom det går an i lagkage, men jeg skal altså ikke have lagkage til aftensmad (igen)!

Kokosflødeskummen lavede jeg ganske enkelt af det tykke (og kun det tykke!) indhold fra to dåser kokosmælk (ikke light), som havde stået på køl natten over. (De skal være helt kolde, så det tykke i dåsen er fast.)  Jeg piskede det tykke luftigt med et koldt piskeris i en kold skål, og derefter smagte jeg det til med flormelis og vaniljesukker. Vandet, der er til overs fra kokosmælken, har jeg gemt, så jeg kan bruge det i en wok- eller gryderet.

En god tilføjelse: Udover at kokosflødeskum er vildt lækkert, så er fedtprocenten kun det halve af fedtprocenten i koflødeskum … så kan man vist godt tage et ekstra stykke 😉

Advertisement

9 responses

 1. Gitte

  tillykke 😀 og herlig blog!

  21. marts 2013 kl. 11:21

  • thomaserex

   Mange tak! 😀

   21. marts 2013 kl. 11:40

 2. Oly

  Tillykke! Ville have givet 4 * men mobilen ville ikke 😉 Tak for ideen til lagkagebunde!

  21. marts 2013 kl. 12:35

  • thomaserex

   Haha, tak, Oly 😉

   21. marts 2013 kl. 12:50

 3. Årrh, det lyder som en skøn dag, Thomas! Yæy! 😀

  22. marts 2013 kl. 06:51

 4. Nina

  Hej Thomas
  Tror du jeg ville kunne lave kokosflødeskum og blande hakket æble og lidt vaniljesukker i og putte det i en lagkage? Tror du at det ville være godt også dagen efter hvor lagkagen skulle serveres?

  10. august 2014 kl. 15:34

  • thomaserex

   Hej Nina 🙂
   Du kan helt sikkert bruge kokosflødeskum til lagkage. Også med æblestykker. Jeg ville dog være bange for at lade det stå natten over, da der nok trækker saft ud af æblerne, som får skummen til at falde sammen.

   Pisk i stedet skummen med vanilje aftenen før, og læg så kagen sammen i sidste øjeblik. Det ville være mit råd. Så er du også sikker på, at kokosflødeskummen bliver god 🙂 alternativt kan du jo bruge Alpro-sojaflødeskum fra Føtex.

   10. august 2014 kl. 17:23

   • Nina

    Jeg tror jeg prøver at lægge den sammen lige inden den skal spises – jeg tør ikke helt prøve med sojaflødeskum da jeg virkelig ikke bryder mig om den der sojabismag der ofte hører med 🙂 Tak for vejledning 🙂

    10. august 2014 kl. 19:02

   • thomaserex

    Hvis du ikke har prøvet Alpro endnu, så prøv den! 😀 den smager virkelig godt. Mine ikke-veganske venner er også vilde med den.

    10. august 2014 kl. 19:05

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.